drs. A. Ruijs

Mevrouw Ruijs heeft jarenlang een eigen praktijk gerund in Duitsland. Daarbij heeft ze ook ruime ervaring opgedaan met het Damon systeem. Mevrouw Ruijs werkt op de donderdagen binnen onze praktijk.

“Geboren, getogen, gestudeerd en opleiding tot orthodontist in Nijmegen. Na meer dan 32 jaar in Duitsland in mijn eigen orthodontiepraktijk gewerkt te hebben, ben ik sinds midden 2021 weer orthodontist in Nederland. In Nordrhein, Duitsland, zat ik in het bestuur van de BDK-Nordrhein (Berufsverband Deutscher Kieferorthopäden), en was ik ‚Gutachter Kieferorthopädie‘ voor de KZV-Nordrhein (Kassenzahnärztliche Vereinigung), had ik een opleidersbevoegdheid voor de specialisatie orthodontie in Nordrhein en heb ik met veel plezier orthodontisten opgeleid in eigen praktijk en begeleid voor hun specialistenexamen. Mijn praktijk met 20 medewerkers, daaronder 2 orthodontisten, 1 orthodontist in opleiding, 2 tandtechnici, ortho-assistenten en ortho-assistenten in opleiding, heb ik midden 2021 overgedragen aan een Duitse collega. Vanaf juli 2021 heb ik gedurende meer dan een jaar als orthodontist de teams van orthodontiepraktijken in Amsterdam Zuid en Amsterdam Diemen ondersteund.
Om dichter bij mijn man, ons huis en onze (volwassen) kinderen te werken ben ik sinds oktober 2022 met veel plezier bij orthodontist Jeroen Roelofs in Arnhem gestart (en neem soms ook waar bij orthodontisten in de buurt).

De werkwijze in de praktijk van Jeroen heeft zeer vele raakvlakken met mijn opvattingen over de uitoefening van de orthodontie. Jeroen en ik zijn bovendien al lange jaren lid van dezelfde orthodontische studieclub (intercollegiale toetsing), en kennen elkaars manier van werken.

Alle moderne technieken binnen de orthodontie, inclusief de nieuwste digitale ontwikkelingen, behoren tot mijn behandelingsspectrum – van uitneembare beugels tot zichtbare DAMON-slotjes en de (bijna) onzichtbare aligners; vanzelfsprekend voor jonge én volwassen patienten -.

Buiten de orthodontie heb ik een kleine consulting praktijk, waar ik mijn clienten help en begeleid bij grote veranderingen in hun levenssituaties (op het gebied van relatie en werk). Daarbij combineer ik mijn meer dan 30 jarige praktijkervaring met coaching en narratieve therapie-beginselen. Ook filosofie speelt hierin een belangrijke rol, waarin ik mij naast de orthodontie in de laatste jaren aan het verdiepen ben.
In mijn vrije tijd ben ik veel buiten te vinden, fietsend, wandelend in de natuur, op de golfbaan, in de (moes-)tuin, kook ik met ‚Leidenschaft‘, speel ik een beetje piano, reis ik graag met mijn man en onderhoud ik met veel plezier mijn vriendenkring.”