Beugel SOS

Klacht aan beugel

Probleem Oplossing
Een losse (uitneembare) beugel is helemaal kapot of doet erg pijn. Laat de beugel uit en maak een nieuwe afspraak met ons wanneer de praktijk weer geopend is. Meestal kan de beugel gerepareerd worden. Neem a.u.b. de werkmodellen mee.
Een losse (uitneembare) beugel drukt op het tandvlees Beugel uitlaten en bellen voor een afspraak zodra de praktijk weer open is. Er moet iets van de beugel worden afgeslepen.
Een losse (uitneembare) beugel is kapot, maar je kunt hem nog wel dragen. Blijf de beugel dragen en maak een afspraak met ons.
Er zit bij een vaste beugel een plaatje (bracket) los. Als het niet erg stoort, kan je het laten zitten en bellen voor een afspraak wanneer de praktijk weer geopend is. Als het wel stoort, doe er dan een bolletje was op en bel voor een afspraak wanneer de praktijk weer geopend is. Stop met dragen van elastieken.
Er prikt bij een vaste beugel iets in de wang of de tong. Probeer met je vingernagel het uitstekende gedeelte weer wat terug te duwen. Met een nagelknipper kunt u proberen om het prikkende gedeelte weg te knippen.
Er zit bij een vaste beugel een ketting (elastiek) losgeschoten. Knip alles wat stoort of los is eraf en bel voor een afspraak wanneer de praktijk weer geopend is.
Het draadje achter mijn tanden zit los of is gebroken, maar het doet geen pijn Bel de praktijk op de eerst mogelijke werkdag voor het maken van een afspraak om het te repareren.
Het draadje achter mijn tanden zit los en prikt in mijn tong Trek het draadje in zijn geheel los en maak een afspraak wanneer de praktijk weer geopend is