Beugel SOS

Klacht aan beugel

Probleem Oplossing
Een losse (uitneembare) beugel is helemaal kapot of doet erg pijn. Laat de beugel uit en maak een nieuwe afspraak met ons wanneer de praktijk weer geopend is. Meestal kan de beugel gerepareerd worden. Neem a.u.b. de werkmodellen mee.
Een losse (uitneembare) beugel drukt op het tandvlees Beugel uitlaten en bellen voor een afspraak zodra de praktijk weer open is. Er moet iets van de beugel worden afgeslepen.
Een losse (uitneembare) beugel is kapot, maar je kunt hem nog wel dragen. Blijf de beugel dragen en maak een afspraak met ons.
Er zit bij een vaste beugel een plaatje (bracket) los. Als het niet erg stoort, kan je het laten zitten en bellen voor een afspraak. Als het wel stoort, doe er dan een bolletje was op en bel voor een afspraak. Stop met dragen van elastieken.
Er prikt bij een vaste beugel iets in de wang of de tong. Bedek het irriterende deel van de beugel met suikervrije kauwgom of was. Maak een afspraak met ons om het irriterende deel van de beugel te laten verwijderen. In het weekend of vakantie mag je met een nagelknipper het irriterende draadje los knippen.
Er zit bij een vaste beugel een ketting (elastiek) losgeschoten. Knip alles wat stoort of los is eraf en bel voor een afspraak.
Het draadje achter mijn tanden zit los of is gebroken, maar het doet geen pijn Bel de praktijk op de eerst mogelijke werkdag voor het maken van een afspraak om het te repareren.
Het draadje achter mijn tanden zit los en prikt in mijn tong Bel de praktijk om het probleem op te lossen. In het weekend mag je het draadje er eventueel uittrekken.