Algemeen

De duur van de totale behandeling is altijd afhankelijk van de te corrigeren afwijking(en), de conditie en de ontwikkeling van het gebit en de leeftijd van de patiënt. Orthodontie werkt met subtiele middelen. Langzaam maar zeker worden tanden en kiezen verplaatst en rechtgezet. Meestal duurt dit proces 24 tot 30 maanden.

Controles
Voor de gemiddelde orthodontische behandeling moet u elke 6 weken voor controle komen. Bij de controles bekijkt de specialist hoe het gaat en wordt de beugel gecontroleerd en eventueel bijgesteld.

Medewerking gevraagd!

Tijdens iedere fase van de behandeling is de inzet van de patiënt(e) van het grootste belang voor het bereiken van de beste resultaten. Alle instructies voor het dragen van bijv. beugels en elastieken moeten echt nauwkeurig worden opgevolgd.

Goed en vaak poetsen
Mondhygiëne is van het grootste belang. Poets dus minstens 4 x per dag het gebit en de beugel(s).

Beugels

De meest gebruikte beugels in onze praktijk zijn de blokbeugel, ook wel activator genoemd en de slotjesbeugel (vaste apparatuur). De blokbeugel kan de groei van de kaken gunstig beinvloeden terwijl de slotjesbeugel tanden en kiezen in de juiste stand op elkaar kan zetten.